Klik op het logo om informatie te zien van de patiëntenvereniging voor alle hoornvliesaandoeningen


30/10/2022
ONDERZOEK OVER SOMBERHEID EN ANGST
Somberheid en angst … wanneer mensen dit soort klachten ervaren is het belangrijk dat deze klachten worden behandeld. Echter zijn er tot op heden nog weinig behandelmogelijkheden voor somberheid en angst die goed aansluiten bij de doelgroep van mensen met een visuele beperking/oogaandoening. Hierbinnen vallen ook mensen met een hoornvliesaandoening.
Rob van der Linden, promovendus bij de oogheelkunde afdeling van Amsterdam UMC, is met een onderzoek bezig om een behandeling voor somberheid en angst bij mensen met een visuele beperking/oogaandoening te ontwikkelen.
Het is de bedoeling dat deze behandeling binnen Amsterdam UMC en binnen de revalidatie-instellingen voor blinde en slechtziende mensen wordt aangeboden. Om de behandeling goed te kunnen ontwikkelen is Rob nu eerst bezig om meer inzicht te krijgen in somberheid-/angstklachten bij mensen met verschillende oogaandoeningen. Dit doet hij middels een korte online/telefonische vragenlijst.
Vindt u dit een interessant onderwerp of wilt u bijdragen aan dit project? Neem dan contact op met Rob van der Linden via: r.vanderlinden1@amsterdamumc.nl

Deel de website op: